MENU
aer_conditionat_fujitsu_asyg09lmca-aoyg09lmca_inverter_9000_btu

Aerul conditionat pentru o vara mai mult decat punctuala

Anul acesta vremea ne-a dat mari batai de cap datorita schimbarii ei tot mai accentuate si am simtit cu totii nevoia unui echilibru termic. Iar pentru a face fata verii care se anunta atat de devreme este bine sa avem in vedere achizitionarea unui aparat de aer conditionat care sa ne ofere confortul necesar. Insa, pentru a te asigura ca ai toate informatiile inainte de a lua o decizie, te invitam sa urmaresti randurile de mai jos cu promisiunea ca vei afla ce sa urmaresti in achizitionarea unui nou aparat de aer conditionat pentru casa ta.

Asadar, probabil ca ati dat deja cateva cautari in mediul online sa aflati unde gasiti cel mai mic pret si eventual daca cineva va poate informa despre toate specificatiile tehnice mentionate in revistele cu oferte ale magazinelor. Insa, sfatul nostru este ca pe langa pretul care este si el important, pana la a ajunge la acest aspect este bine sa aruncam un ochi critic si asupra altor aspecte.

Unul dintre aceste aspecte ar fi indicatorul BTU. Acest indicator este foarte important atunci cand alegi aparatul de aer conditionat ideal pentru casa ta. El iti indica caldura necesara pentru a creste temperatura unei cantitati de apa la anumite grade intr-un timp anume. Ca regula generala, acest indicator se raporteaza la o ora, ca timp de racire/incalzire in functie de dimensiunile camerei in care urmeaza sa fie amplasat aparatul de aer conditionat.

Spre exemplu, iata cateva situatii in care daca te aflii, vei fi nevoit sa iti schimbi aparatul de aer conditionat. Daca unitatea de aer conditionat este instalata langa o fereastra in bucatarie, capacitatea necesara de BTU/h creste in medie cu 4000 de BTU. O alta situatie este cazul in care trei persoane stau in incaperea respectiva, aparatul de aer conditionat va trebui sa suporte cu 900 0 BTU mai multi. Dar si daca incaperea este mult prea umbrita sau, pe de alta parte, foarte luminoasa, se va aplica o schimbare de BTU in medie de 10% in camera respectiva.

Un alt factor esential este sa stii ca perioada de racire variaza de la cat de mult spatiu ai nevoie sa racesti, cate ferestre ai, care este nivelul de ventilatie din incapere, etc. Toate aceste informatii te ajuta sa iti dai seama care este dimensiunea potrivita pentru spatiul in care alegi sa instalezi aparatul de aer conditionat.

Din aceasta cauza exista pe piata atat aparate de aer conditionat cu indici BTU moderati, precum aparatele de aer conditionat ce variaza intre 5000 BTU si 9000 BTU, insa variatiile cele mai intalnite intre aceste doua valori sunt de 6000 BTU si 7000 BTU. In polul opus, pentru incaperile mai mari si cu conditii mai pretentioase, piata ofera aparate de aer conditionat fixe sau mobile, de valori cuprinse intre 12000 BTU si chiar si 48000 BTU. Bineinteles, ca marcile sunt si ele in topul preferintelor noastre si recomandam aparatele de aer conditionat Fujitsu, Haier sau Mitsubishi.

Asadar, caracteristicile speciale ale aparatului de aer conditionat trebuie atent luate in considerare si puse in balanta cu conditiile in care urmeaza sa fie amplasat aparatul de aer conditionat.

FacebookTumblrShare

Comments are closed.