MENU

Buget de 75 milioane de lei pentru achiziția de mașini electrice și dezvoltarea infrastructurii de încărcare

Ministerul Mediului a propus acordarea în 2016, prin Fondul de Mediu, a 75 de milioane de  lei pentru stimularea achiziționării de mașini electrice și hibride noi, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe, Istvan Jakab, consilier al ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

electric-car_technology_of-100599537-primary.idge {tags}

„În momentul în care la Guven am prezentat o schemă de sprijin de ajutor de stat pe partea de vehicule electrice și hibride și infrastructră am spuns că am vrea să fie o schemă pe următorii 5 ani și că am vrea să ajungă la 100 de milioane de lei pe an. Anul acesta o sa începem undeva mai modest . Noi am propus 75 de milioane de lei”, a declarat Istvan Jakab.

Acesta a precizat că după aprobarea bugetului Fondului de Mediu, ministerul de resort, alături de Administrația Fondului de Mediu, va trebui să elaboreze un ghid de proiecte pentru alocarea acestor fonduri.

”Ecotichetele vor fi cuprinse acolo, iar în plus o parte va fi adresată infrastructrii. Va trebui să ne gandim cât o să fie alocat pentru cumpărarea de mașini electrice si hibride și cît va fi alocat pentru proiecte de infrastructură. Va trebui să precizăm foarte clar care sunt chetuilelile eligibile și care sunt cheltuielile pe care firmele care or să vină cu proicetele respective vor trebui sa le suporte. O sa fie o finantare de 50% – 50%”, a mai explicat Jakaba.

Acesta a precizat că programul Rabla va funcționa în continuare, achiziția de mașini electrice și hibrid prin acest program funcționând în continuare, iar beneficiarii putând cumula bonusul de casare cu ecotichetul care va intra în vigoare odată cu aprobarea bugetului AFM.

 

Articol preluat de pe http://www.green-report.ro/buget-milioane-lei-pentru-achizitia-masini-electrice-dezvoltarea-infrastructurii-incarcare/
Elefant.ro {tags}

FacebookTumblrShare

Comments are closed.