MENU
pescari

Cazare în Chilia Veche

Căutând un loc perfect pentru vacanța anuală cu familia mea, am decis să alegem o zonă care ne era necunoscută până să începem să căutăm cazare: Chilia Veche în Delta Dunării.

De mult doream să mergem în Delta Dunării dar mereu ne oprea ideea că unele locuri sunt greu accesibile, iar cazarea poate fi o problemă dacă nu avem un buget enorm. Ei bine, se pare că la ambele probleme exită o soluție simplă formată din doar două cuvinte: Chilia Veche.

07 {tags}Chilia Veche este cel mai mare sat din comuna omonimă din Tulcea și este una dintre cele mai căutate destinații și locuri de cazare pentru cei care doresc să petreacă un sejur de neuitat în Delta Dunării. Noi l-am ales pentru prețurile imbatabile și posibilitatea de a ne bucura tot timpul de cel mai proaspăt pește.

Am reușit să găsim cazare în Chilia Veche la una dintre pensiunile din zonă: o adevărată comoară! Mâncarea a fost excelentă, liniștea aproape asurzitoare, iar copiii parcă nu mai doreau să intre în casă la ora somnului.

Localitatea Chilia Veche este într-adevăr foarte veche: primele atestări sunt din antichitatea greacă, iar această vechime venerabilă se simte în fiecare colțișor. Nimic nu se mișcă rapid, totul se face pe îndelete și cât mai bine.

Poți ajunge la cazarea din Chilia Veche fie cu mașina personală, fie cu bacul dacă dorești să fii mai aventuros. Locul pe care l-am ales noi pentru cazare era puțin mai izolat așa că cei mici s-au bucurat de un drum cu barca spre marea lor încântare.

Gazdele de la cazare au fost mai mult decât primitoare: ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze deși la momentul sosirii o ploaie surpriză se încăpățâna să ne strice planurile de aventură. Am completat rapid formalitățile de cazare și am stat până târziu în noapte discutând despre ce merită văzut și trăit în Chilia Veche.10 (1) {tags}

Următoarele 7 zile au fost un iureș de experiențe noi și de anecdote care ne vor anima conversațiile pentru mult timp de acum înainte. În fiecare zi am descoperit ceva nou: un nou colț de natură parcă neatins de om, un nou fel de mâncare care ne ademenea să mai stăm la masă și povești, un apus de soare care părea complet în frumusețea sa până la următorul, răsăritul de soare de pe terasa de la cazare când totul efectiv se trezea la viață sub privirile tale, cântecul greierilor care răsuna în toată Chilia Veche și te adormea în cel mai dulce mod cu putință…

Sunt foarte multe de povestit despre Chilia Veche dar uneori cuvintele nu sunt destule… iar pozele parcă nu prind exact atmosfera unică de acolo. Dacă vreți să trăiți o aventură uimitoare departe de aproape orice, căutați cazare în Chilia Veche: este o decizie pe care nu numai că nu o veți regreta, ci veți dori să o faceți în fiecare an pe perioada verii!

FacebookTumblrShare

Comments are closed.