MENU

Ce conține Programul de Guvernare al Guvernului Cioloș referitor la protecția mediului

Premierul desemnat Dacian Cioloș a trimis, luni dimineață, Parlamentului programul de guvernare. Printre principalele obiective ale Guvernului Cioloș se fac și scurte referi la protecția mediului și energie regenerabilă.

Dacian Ciolos {tags}

Dacian Ciolos

Potrivit documentului, prioritatea va fi simplificare legilației privind protecția mediului și implicarea directă a societății civile în dezvoltarea de parteneriate pentru protecția mediului.

Adoptarea unui cod privind mediul înconjurător, care să reunească şi să simplifice legislaţia privind protecţia mediului. Conservarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural al României prin utilizarea raţională a resurselor naturale, consultarea cu societatea civilă şi dezvoltarea de parteneriate sustenabile privind protecţia mediului”, se arată în textul Programului de Guvernare.

În privința promovării energiilor regenerabile și a eficienței energetice viitorul Guvern are în vedere „încurajarea programelor de eficiență energetică, cu precădere în sectorul rezidențial cât mai rapid, programele operaționale din fonduri structurale care vizează sectorul care are un potențial semnificativ de economisire a energiei”.

În acest sens, vor fi lansate cât mai rapid, programele operaționale din fonduri structurale care vizează sectorul energetic.

Monitorizarea îndeplinirii tuturor angajamentelor asumate ca stat membru al UE în promovarea energiilor regenerabile astfel încât acestea să atingă o pondere de 24% din domeniul reducerii emisiilor de gaze ce produc efect de seră. De asemenea, se va urmari consumul aferent anului 2020. În acest sens, se va iniția un dialog cu toate părțile pentru identificarea unei soluții de echilibru în ceea ce privește mecanismul de interesate și autoritățile cu competență în materie (Consiliul Concurenței și ANRE) promovare a producției de energie regenerabilă”, se mai arată în textul documentului.

Cristina Pașca Palmer propusă pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat duminică că propunerea sa pentru ocuparea funcției de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor este Cristiana Pașca Palmer.

Cristina Pașca Palmer conduce din noiembrie 2011 departamentul Schimbări climatice, Ecologiei, Resurse Naturale și Economie Verde din cadrul Direcției Generale pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională(DGDEVCO) a Uniunii Europene.

În perioada ianuarie 2011 – octombrie 2011 a activat ca ofițer de politici și relații internaționale în cadrul Direcției Generale pentru Combaterea Schimbărilor Climatice a UE.

Sursa http://www.green-report.ro/ce-contine-programul-de-guvernare-al-guvernului-ciolos-referitor-la-protectia-mediului/

FacebookTumblrShare

Comments are closed.