MENU
aer_conditionat_fujitsu_asyg12luca-aoyg12luc_inverter_12000_btu-580x580

Ce trebuie sa stii despre alegerea unui aparat de aer conditionat

Cand vine vorba despre confortul casei tale sau de la birou este esential sa luam in calcul si instalarea unui aparat de aer conditionat care sa contribuie la asigurarea confortului dorit. Este insa important sa cunoastem de ce avem nevoie sa apelam la experti cand dorim sa achizitionam sau sa intretinem un aparat de aer conditionat.

{tags}Aparatele de aer conditionat exista pe piata printr-o gama variata de dimensiuni si specificatii care trebuie sa fie adaptate in mod specific pentru fiecare spatiu in parte. Alegerea unui aparat de aer conditionat implica automat alegerea unei marimi corecte si capacitatea aparatului din punct de vedere BTU, acestea fiind cateva dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand achizionezi un aparat de confort termic.

Pentru a intelege mai bine specificatiile aparatului de aer conditionat dorit, vom afla de ce este relevant indicatorul BTU si ce inseamna acesta. Veti observa ca toate aparatele de acest gen specifica un numar de valori de ordinul miilor si zecilor de mii pentru a descrie capacitatea de racire a unui spatiu in timpul unei ore. Spre exemplu, daca un aparat de aer conditionat are capacitatea de racire de 28.000 BTU/h dupa cum scrie in fisa sa tehnica, inseamna ca el furnizeaza 28.000 BTU pentru a raci un anume spatiu timp de o ora.

Dar ce inseamna mai exact acest indicator BTU? El provine de la British Thermal Unit, care este o unitate de masura pentru caldura necesara pentru a creste temperatura unei cantitati de apa la anumite grade. Profesionistii din domeniul instalatiilor de climatizare definesc, pe baza BTU, o unitate de masura pentru puterea terminca raporata la ora (BTU/h). Pentru ca BTU/h este o unitate de masura extrem de mica, este de asteptat ca, atunci cand vorbim de un aparat de aer conditionat, sa vorbim de capacitati de racire avand valori de ordinul miilor si zecilor de mii de BTU/h.

Pe piata actuala se comercializeaza aparate de aer conditionat cu capacitati diferite, precum aparate de aer conditionat cu valori mai mici, de la 7.000 BTU sau aparate de aer conditionat 9.000 BTU, pana la aparate de aer conditionat 18.000 BTU, dar si cu capacitati mai mari. De la 21.000 BTU pana la 28.000 BTU se pot gasi aparate de aer conditionat incadrate in valorile majore mentionate mai sus.

Majoritatea aparatelor de climatizare sunt aparate de aer conditionat de perete, insa sunt recomandate si aparatele de aer conditionat de plafon pentru spatii mai pretentioase. Aspectul elegant si culorile subtile, neutre, pot fi alte caracteristici pe care sa le urmaresti atunci cand esti in cautarea unui aparat de aer conditionat. Astfel de caracteristici permit dispozitivului sa fie integrat in orice stil interior individual.

Nu in ultimul rand, este recomandat ca aerul conditionat sa fie un echipament prietenos cu mediul datorita filtrelor care retin formarea de germeni, mirosuri sau bacterii. Functia de suflare a aerului uscat si dezinfectarea cu ozon, de asemenea garanteaza reducere semnificativa a nivelelor de aer poluat in aerul respirabil.

Sursa http://www.info-stiri.com/tehnologie/222-ce-trebuie-sa-stii-despre-alegerea-unui-aparat-de-aer-conditionat.html

FacebookTumblrShare

Comments are closed.