MENU

Congresul, un instrument superior de marketing

Un congres reprezintă o reuniune naționala sau internaționala, în care mai mulți oameni care fac parte dintr-un domeniu dezbat cele mai arzatoare subiecte ale acestuia. Pot exista o multime de variante de congrese, incepand cu congresele politice si terminand cu congresele unor organizatii de masa. Pe langa faptul ca un congres poate sa aduca idei si sa gaseasca solutii, o astfel de adunare este o bijuterie, atunci cand vine vorba despre marketing.

Daca ai o companie si iti doresti o promovare cat mai serioasa a sa, cel mai bine este sa organizezi un congres.

 

Ce avantaje aduce organizarea unor congrese, din punct de vedere al marketingului?

 

– Aduna foarte multi oameni din acelasi domeniu in acelasi loc. Acest lucru poate sa insemne o multime de idei noi si solutii din ce in ce mai performante pentru afacerea ta. Schimbul de idei intre companii nu este privit niciodata ca un schimb intre concurenti, ci mai degraba ca o actiune pentru evolutie intr-un domeniu.

– Duce la gasirea unor solutii arzatoare. De foarte multe ori, marile companii se confrunta cu probleme. Fie ca sunt probleme de ordin organizatoric, fie ca sunt probleme de ordin financiar, acestea isi gasesc cu greu rezolvarea la nivel intern. Este motivul pentru care este indicat un congres. O parere din exterior, de la oameni care sunt in acelasi domeniu, dar totusi nu fac parte din grupul tau, poate sa fie un plus mare din punct de vedere al evolutiei.

– Ofera posibilitatea unor noi colaborari. Congresele inseamna posibilitatea unor noi colaborari. Acolo unde se intalnesc profesionisti apar diverse variante de relatii si de solutii de viitor. Este motivul pentru care toti oamenii cu un succes real participa frecvent la congrese si la intalniri la nivel nationar si la nivel international.

 

Cum organizezi un congres?

 

Daca partea de idee este cat se poate de buna, un congres fiind o solutie excelenta pentru orice firma, partea de organizare poate sa fie destul de dificila. Din acest motiv, atunci cand vrei sa organizezi un congres trebuie sa apelezi la o firma de organizare evenimente. In felul acesta poti obtine solutii excelente si te poti ocupa de ceea ce stii mai bine.

 

FacebookTumblrShare

Comments are closed.