MENU
forme de discriminare

Cum să abordezi discriminarea

Ai simțit vreodată consecințele formelor de discriminare? Acestea pot apărea într-un interviu pentru o slujbă atunci când îți sunt puse întrebări legate de sănătate, situație matrimonială sau religie. Sau crezi că o promovare ți-a fost refuzată pe motive culturale sau de vârstă.

În acest fel de situații, există posibilitatea ca motivele pentru care ai ratat o oportunitate să fie foarte obiective. Însă, dacă tu crezi că este vorba despre una sau mai multe forme de discriminare, este important să cunoști care sunt opțiunile tale pentru a putea acționa corespunzător.

Acest articol explorează care sunt formele de discriminare și care sunt etapele prin care trebuie să treci înainte de a lua atitudine.

În general, formele de discriminare pot fi definite ca tratamentul nefavorabil la care supus o persoană care nu are o anumită caracteristică culturală și istorică sau alte diferențe percepute. Cea mai des întâlnită formă de discriminare este cea de la locul de muncă. Aceasta poate fi o experiență stresantă, frustrantă și traumatizantă din punct de vedere emoțional. Decizia de a raporta această situație ține de alegerea personală.

Asigură-te că este vorba despre o formă de discriminare

Percepția personală poate juca un rol foarte important în decizia unei persoane de a se considera sau nu victima unei forme de discriminare. De aceea, înainte de a lua atitudine împotriva unei persoane sau organizații, trebuie să te asiguri că ai fost într-adevăr victima discriminării.

Evaluează situația din mai multe perspective – trebuie să determini cât mai obiectiv posibil dacă este vorba despre o formă de discriminare sau te-ai grăbit în a trage concluziile (în unele cazuri poate fi foarte dificil de a dovedi că a fost vorba de discriminare). Verifică cadrul legislativ la nivel național și politicile companiei unde lucrezi pentru a te asigura că nu există o altă explicație validă pentru situația ta.

Gândește-te la consecințe

În unele țări este ilegal să victimizezi o persoană care raportează forme de discriminare, indiferent verdictul final asupra acuzației lor. Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că pot exista consecințe negative ale raportului tău, oricât de nedrepte ar fi aceste consecințe.

discrimination-and-harassment-294x412 {tags}Aceasta este realitatea crudă în unele țări și companii, iar în unele cazuri victimizarea poate fi neintenționată. De exemplu, poți fi ignorat în cazul unui proiect nou la muncă dacă manager-ul te consideră un coleg care ”face probleme”.

Află cum ești protejat de aceste consecințe și informează-te discret despre ce s-a întâmplat celor care au trecut printr-o situație asemănătoare.

Pe de altă parte, gândește-te la consecințele neraportării unei forme de discriminare. Managerii organizației și-ar putea să nu își dea seama că există o cultură a discriminării în cadrul companiei lor. Raportul tău poate oferi organizației o șansă de a se schimba – efect pozitiv pentru întregul staff în viitor.

Strânge dovezi

Dacă te hotărăști să mergi mai departe cu plângerea ta, asigură-te că ai cât mai multe dovezi legate de actul de discriminare: email-uri, un avertisment scris, o evaluare sau chiar o scrisoare de concediere.

Ține mintă că această etapă poate fi dificilă din moment ce majoritatea formelor de discriminare se întâmplă sub formă de gesturi sau conversații care sunt greu de notat. În aceste situații, este o idee bună să notezi ce s-a întâmplat și când. Acestea sunt dovezi importante atunci când vrei să depui o plângere împotriva unei persoane sau companii.

Notează cât mai multe detalii: forma de discriminare, când s-a întâmplat, cine ce a făcut, unde s-a întâmplat, care sunt martorii și care a fost reacția ta.

Raportarea discriminării

Atunci când ești pregătit să raportezi o formă de discriminare, urmează politica de plângeri a companiei tale și sfaturile avocatului pe care l-ai contactat. Majoritatea companiilor mari au un departament dedicat de resurse umane pentru a aborda aceste probleme. Dacă acesta este cazul, consultă această persoană înainte de a depune o plângere oficială.

Asigură-te că ceea ce raportezi este inacceptabil pentru tine. Mai multe forme de discriminare pot rămâne nepedepsite dacă victima ignoră problema. Folosește dovezile pe care le ai pentru a-ți susține punctul de vedere.

Dacă vezi că organizația nu face nimic în privința plângerii tale, s-ar putea să fie nevoie să duci problema mai departe sau să iei din nou legătura cu un avocat.

 

 

FacebookTumblrShare

Comments are closed.