MENU

Cum să alegi gresia

Baia și bucătăria sunt camerele unde gresia și faianța se potrivesc cel mai bine. Aceasta se datorează proprietăților acestor materiale de construcție: rezistente la apă și mult mai igienice comparativ cu tapetul, covoarele sau majoritatea vopselelor. De asemenea, gresia și faianța de baie și bucătărie adaugă un plus de valoare imobiliară unui apartament și finisări unice ce nu pot fi imitate de alte materiale.

Pentru a fi sigur de cea mai bună alegere, mai jos poți găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești cea mai bună gresie și faianță pentru baia și bucătăria ta.

479243758553616dfca7530.68817379 {tags}

Gresie și faianță pentru baie

Baia trebuie să fie un loc igienic – o caracteristică oferită din plin de gresia și faianța de baie. Cu aspectul lor proaspăt și cu suprafețe ușor de curățat, igiena este printre primele lucruri la care te gândești atunci când te hotărăști să pui gresie și faianță în baie.

Deși gresia și faianța sunt rezistente la apă, ele nu sunt etanș. Un sfat foarte important, mai ales în zona căzii este să te asiguri că aceasta este bine izolată. Astfel vei putea evita efectele negative ale umezelii asupra pereților din baie. Mai mult de atât, dacă alegi gresie din piatră naturală pentru baia ta, asigură-te că aceasta este sigilată cu produsele recomandate înainte de a o fixa pe podea.

Ce gresie va arăta mai bine în baia mea?

Majoritatea paginilor de sfaturi recomandă evitarea bucăților mari de gresie într-o baie mică. Deși gresia de dimensiuni mici poate arăta fenomenal în băile mici, majoritatea oamenilor preferă mărimii medii, universal potrivite. Fii atent la distanța dintre chiuvetă, vasul de toaletă și cadă. Dacă spațiul e foarte mic, gresia de dimensiuni mici poate fi opțiunea mai bună: va necesita mai puține tăieturi și se va potrivi mai bine spațiului.

Un suflu natural în casă

Te-ai gândit vreodată la gresie sau faianță de baie din marmură sau piatră? Acestea pot avea un efect fantastic! Datorită popularității crescute a gresiei naturale, foarte mulți producători  aleg să producă faianță și gresie pentru baie, care imită textura materialelor naturale.

Gresia și faianța din baie nu vor crea un mediu rece?

În general, gresia și faianța rețin căldura, dar asta depinde de suprafața de sub ele. Dacă pui gresie și faianță peste lemn (care poate respira) va crea o atmosferă mai caldă decât dacă le pui peste ciment. Căldura prin podea este o soluție modernă pentru a încălzi camere întregi. Există mai multe beneficii ale încălzirii prin podea: mai mult spațiu, costuri reduse și o metodă mai eficientă de încălzire a unei camere.

FacebookTumblrShare

Comments are closed.