MENU
saltele

Cum să te asiguri că alegi cele mai bune saltele

Tocmai ne-am apucat de refacerea dormitorului și deși suntem foarte entuziasmați de toate lucrurile noi, cel mai dificil lucru a fost vânătoarea unei saltele perfecte. În căutarea acestei saltele am luat în considerare mai mulți factori: confort, reglarea temperaturii corpului și calitatea materialelor.

Din gama saltelelor extrem de confortabile cele mai des recomandate sunt saltelele cu spuma de memorie si saltelele cu poliuretan.

Pentru asta am compilat o mică listă de factori pe care trebuie să îi ai în vedere dacă scopul tău este un somn liniștit grație unei saltele moi și rezistente.

  1. Documentează-te! Gândește-te la toate paturile confortabile în care ai dormit și încearcă să afli tipul saltelei de care te-ai bucurat. Cere sfatul membrilor familiei sau prietenilor. Eviden, recenziile online sunt o mină de aur ca punct de plecare în căutarea saltelei ideale.
  2. Nu cumpăra fără să testezi: este puțin stânjenitor să intri într-un magazin de saltele și să insiști să te culci în fiecare dar aceasta este cea mai bună metodă pentru a descperi salteaua care ți se potrivește.
  3. Verifică cifrele: există mii de opțiuni atunci când vine vorba de saltele. Pornește de la suma pe care ești dispus să o investești în achiziția saltelei. Dacă ai 3-5 saltele drept candidați de top, atunci poți trece la pasul 4.
  4. Planifică câteva ore la magazinul de saltele. Ia-ți și perna și partenerul/partenera. Ambele au un efect asupra modului în care stai în pat, iar greutatea partenerului tău va afecta modul în care se comportă salteaua. Petrece 10-15 minute pe fiecare saltea. Testează poziția în care dormi în mod normal.
  5. Salteaua perfectă ar trebui să te facă să simți că plutești. Nu ar trebui să existe presiune asupra încheieturilor sau oaselor și nu ar trebui să simți niciun arc. Dacă dormi pe o parte încearcă să vezi dacă poți insera 2-3 degete între tine și saltea. Dacă da, înseamnă că salteaua nu îți oferă suportul adecvat.
  6. Ignoră povețele băbești. Numărul de arcuri nu contează și nu înseamnă neapărat mai mult confort. O saltea mai fermă nu este mai bună pentru cei cu dureri lombare. Pentru fiecare persoană salteaua perfectă este diferită.
  7. Materialul contează: întreabă care este materialul din care este confecționată salteaua – mai ales stratul superior – cel cu care vei avea contact cel mai des. Unele materiale sintetice rețin căldura și pot duce la supraîncălzirea corpului, în timp ce alte saltele sunt create pentru a păstra constantă temperatura corpului.
  8. Întrebați despre programele de buy back și despre garanție. Uneori ai nevoie de săptămâni întregi pentru a descoperi dacă ai ales salteaua corectă și ai vrea să te răzgândești și să alegi altă saltea. Saltelele de bună calitate vin însoțite de o garanție de cel puțin 10 ani. Dacă nu există garanție, ar trebui să îți pui o serie de întrebări.
FacebookTumblrShare

Comments are closed.