MENU
gresia portelanata rectificata

De ce gresie portelanata rectificata

Materialul si calitatea placilor de gresie si faianta sunt esentiale in construirea si decorarea unui spatiu, conforme unor standarde inalte, atat de design, cat si de anduranta pentru a asigura toate conditiile unui spatiu sigur, ideal si frumos prezentat, care sa reziste in timp.

Tocmai de aceea este important sa cunoastem variantele pe care le avem la dispozitie pentru a ne amenaja spatiul dorit, informatii relevante despre materialele alese si de ce nu, daca merita si de ce investitia in materiale mai scumpe, dar cu grad mai ridicat de beneficii prin calitatea acestora.

paisconstruct.ro {tags}

Placile de gresie portelanata rectificata sunt acele dale din portelan care sunt intocmai macinate si prelucrate pentru a le da margini drepte aproape perfecte si dimensiuni exacte. Astfel de piese ofera un aspect foarte curat, simetric si permit folosirea unor linii de mortar extrem de fine, de 3 mm sau chiar mai subtiri.bellesser.ro {tags}

Gresia portelanata rectificata are de obicei o tesitura foarte fina in jurul marginilor acestora, pentru a ajuta la reducerea riscului de aschiere a muchiilor ascutite. Acest tip de gresie mai este cunoscut sub denumirea de “gresie stabila dimensional” sau adesea intalnit sub forma de “gresie cu margini ascutite”, pentru ca, bineinteles, acestea sunt destul de ascutite la margini.

Odata cu aceasta caracteristica de a fi ascutita, gresia portelanata rectificata risca o probabilitate ca ele sa se sparga, astfel ca este necesara putina implicare in modul in care acestea sunt utilizate intr-un spatiu exterior.

Se numesc placi de gresie rectificata, pentru ca exact asta face intreg procesul prin care este supusa placa de portelan, ii rectifica dimensiunea. Coacerea sau arderea unei gresii portelanate nu da niciodata un rezultat predictibil. Chiar daca placile intra in cuptor aratand la fel, schimbarea umiditatii prin procesul de ardere nu este ceva ce poate fi usor controlat cu precizie, astfel ca gresia se poate micsora si chiar deforma usor.

Pentru ca gresia portelanata rectificata este egala si uniforma este recomandat sa se foloseasca numai liniile de mortar dintre cele mai fine (3mm sau chiar mai subtiri). Aspectul neted al gresiei si liniile subtiri ale mortarului sunt principalele motive pentru care acestea sunt foarte cautate la momentul actual.

Pretul unei placi de gresii portelanate rectificate este intotdeauna raportat la calitatea, tipul si dimensiunea placii pentru care optati, insa gresia portelanata rectificata costa, de obicei, mai mult decat cea nerectificata, datorita faptului ca este necesar un timp de lucru mai mare in producerea acestora.

PiatraOnline.ro {tags}

FacebookTumblrShare

Comments are closed.