MENU
sf-gheorghe-danube-delta-5-1226578

Delta Dunarii – Ultimul paradis natural din Europa

Delta Dunarii este, probabil, ultimul loc cu adevarat salbatic in Europa, o intindere de pamant si apa, care ofera un loc confortabil pentru a trai o viata salbatica diversa incredibila si, in acelasi timp, un spectacol incredibil al naturii pentru vizitatori. Cu peste 320 de specii de pasari si cu mai mult de 1500 de specii de pesti, Delta Dunarii dispune de una dintre cele mai mari biodiversitati din intreaga lume.

Pentru ca multi oameni nu stiu inca despre ea, Delta Dunarii ofera o oportunitate rara pentru adevaratii pasionati de natura de a petrece cateva zile in mijlocul a ceea ce ar putea fi usor numit “ultimul paradis natural al Europei”.

Fiind denumita “Paradisul anilor 2007-2009” de catre Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea, Delta Dunarii ofera o multime de activitati interesante si distractive legate de natura, turistilor care vin sa o exploreze.

Iata care sunt principalele activitati pe care le poti face intr-o vacanta in Delta Dunarii:

Observarea pasarilor: Delta Dunarii este un El Dorado pentru adevaratii pasionati de pasari. Nicaieri in lume nu vei putea vedea mai multe specii de pasari inghesuite toate impreuna intr-un loc mic. Vei gasi aici mai mult de jumatate din populatia lumii de cormorani si cea mai mare populatie de pelicani.

Vei avea, de asemenea, placerea de a admira lebede de iarna si de vara, vulturul cu coada alba, rate salbatice, gaste, macarale, egrete, lopatari, gaste cu gat rosu, lisite, ulii dobrogeni, berze, pasari flamingo si multe alte specii interesante.

Pentru a merge intr-o excursie de observare a pasarilor, poti fie sa aranjezi o plimbare cu barca privata a unui localnic, fie sa rezervi o barca prin intermediul uneia dintre agentiile specializate. De obicei, varianta barcii private este o alegere mai interesanta, deoarece localnicii cunosc cele mai bune locuri de vizitat si, totodata, iti vor impartasi multe povesti captivante care sa completeze imaginea.

Pescuitul: Aceasta este, desigur, una dintre cele mai populare activitati in Delta Dunarii. Cu peste 1500 de specii de pesti, acest loc este preferat de pescarii amatori si profesionisti. Printre pestii pe care ii poti prinde aici, vei avea surpriza de a vedea marele sturion, somnul, crapul, stiuca si multe alte specii.

La sfarsitul zilei, pentru a sarbatori o zi grozava de pescuit, cineva va trebui sa pregateasca o supa traditionala de peste sau un bors de peste. Evident, localnicii se pricep cel mai bine la gatitul pestelui. Cu certitudine, nu vei manca o mancare din peste mai gustoasa nicaieri altundeva. De un preparat delicios din peste te poti bucura in mai toate locurile in care se gaseste cazare in Delta Dunarii.

Articol preluat de pe http://pestezi.blogspot.ro/2016/03/delta-dunarii-ultimul-paradis-natural.html

FacebookTumblrShare

Comments are closed.